Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1964, Róbert Károly körút és a Lehel út kereszteződés, 13. kerület

További információk a képhez

1964, Róbert Károly körút és a Lehel út kereszteződés. A keresztben látható kockaköves utca a Tar utca.
Ugye hihetetlen? Pedig ilyen is volt a Róbert Károly Körút!
Hiába volt meg az út (az egész külső körút: Róbert Károly, Hungária, Könyves Kálmán) szélessége már 1872 óta,- még Budapest léte előtt- (!!!), a szélességét csupán az utóbbi 2-3 évtizedben használjuk ki igazán. Bár gondolom az ezen útvonalon lakók nem örülnek ennek a ténynek...
Az út 2 X 1 (azaz kétszer egy darab) sávos volt. Nekem még volt szerencsém ezen az egy sávon dugóba keveredni az Árpád híd felé, ami egyébként szintén hasonló szélességű volt.
Az úttest szélességét akkoriban zöldterület (ez, meg az), és a "kalapos, padon ülő jampec fiatalok" foglalták el...
A jármű-közlekedés dandárját úgy tűnik, hogy a púpos Pobedák tették ki.
A háttérben a Róbert Károly körúti kórház (ekkor még így hívták) sarki épülete, ami már nincs...Itt volt az a fényreklám iszonyú fényerővel, amit aztán eltűntettek innen.
És végül, de nem utolsó sorban ebben a kórházban születtek a nagyobbik gyermekeim.
Nem hivalkodnék vele, de a nagyobbik, a fiam nélkül ez az egész Weblap nem is létezne...!
Legeslegelső sorban én magam köszönöm neki: Köszönöm Cipi fiam!

Jelenlegi és régebbi nevei:

Róbert Károly körút
  • Forrás: Fortepan.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©