Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1967, Váci út, 13. kerület

További információk a képhez

1967, Váci út 184 (a régi számozás szerint), a Magyar Hajó és Darugyár. Egy jellegzetes kép a Váci útról ekkoriban...
A "két szobros" épület. Nagyjából ennyi, ami megmaradt belőle...
A bejárat fölött egy kicsit eltúlzott politikai szimbólum: az arany színű vörös csillag. Ennyit a politikáról, pont!
A gyárról többet itt.
Warsawa és (vagy) Pobeda minden színben, formátumban és mennyiségben. A többi autó se "piskóta". Amit felismerni vélek, az egy Skoda (talán Octavia), Moszkvics (talán 407), Wartburg 311, Trabant (talán P 50-es), AWZ P70 Zwickau, a Trabant elődje, ha jól tudom.Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Váci út, 1850-től Waitzner Damm Strasse (Váci töltés út), A XVIII.-ban Waitzner Post Strasse (Váci posta út), Országút
  • Forrás: Fortepan.hu (39703), orig: ANGYALFÖLDI HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©