Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1959, Népfürdő utca, 13. kerület

További információk a képhez

1959, Népfürdő utca, a Szabadság (Dagály) Strandfürdő.
Egy másik nevén a budapesti Dagály Termálfürdő, Strandfürdő és Uszoda. Még az utca neve is tükrözi a funkcióját: Népfürdő.
1948-óta várja a Duna meder alatti termálvíz és a később – a 70-es évektől - a Széchenyi Gyógyfürdőből idevezetett gyógyvíz a gyógyulni és pihenni vágyó látogatókat a budapesti Dagály Fürdőben.
A jelenlegi formájában a 2002-ben átalakított fürdő 10 különféle hőmérsékletű medencével és megannyi gyógyszolgáltatással, wellness és fitness programokkal kínál kikapcsolódást.
A szépen parkosított környezetben könnyen menedéket találhatunk a rohanó hétköznapoktól. A modern víztisztító és kényelmi felszereléseknek köszönhetően higénikus és minden igényt kielégítő szolgáltatásokat kínáló Dagály Termálfürdő, Strandfürdő és Uszoda egész évben szeretttel várja látogatóit.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1953-tól Népfürdő utca, Előzőleg 116. utca
  • Forrás: Fortepan.hu (103360), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU_BFL_XV_19_c_11, budapest.varosom.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©