Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1896 táján, Alkotmány utca a Koháry (Nagy Ignác) utcánál, 4.(1950-től) 5. kerület

További információk a képhez

1896 táján, Alkotmány utca a Koháry (Nagy Ignác) utcánál. A Magyar Királyi Törvényszéki palota. Ha egy kicsinyt figyelmesebben nézzük meg-különösen az igazán nagy képet-, akkor mindenkinek egyértelmű lehet, hogy miért is nevezték Budapestet a tornyos házak városának!
A napjainkban 2014. értendő.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Alkotmány utca, Előzőleg 1850-es évektől: Sonnen Gasse (Nap utca), Az 1860-as évek vgén a Fa tér egy része (A Hold utcától a Kossuth Lajos térig) hozzácsatolva
  • Forrás: Fortepan.hu (82510), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.07.186, fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."