Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960-as évek, Kerepesi út, 8. kerület

További információk a képhez

1960-as évek, Kerepesi út. A gödöllői HÉV végéllomása A Keleti pályaudvar oldalában. A Budapesti Közúti Vaspálya Társaság (BKVT) 1888-ban indította útjára ezt a HÉV járatot, igaz ekkor még gőzüzemi változatban. Több változtatás után Gödöllőig közlekedik napjainban is.
Az 1970-ben elkészült első metró járat megindulása után az Örs vezér térre vonták vissza a belső végállomást. Ennek a HÉV játatnak van egy igazán különleges érdekessége: az egyetlen megmaradt "balra hajts" elven működő közlekedési eszköz Budapesten az 1941-ben történt "irányváltás " óta!
Jobb oldalt még látszik az ÜGETŐ tornya és a lelátó. Ez utóbbi az egyetlen, ami megmaradt belőle...
A Kerepesi úton nagyjából 2 X 1 sáv járható!

Jelenlegi és régebbi nevei:

Kerepesi út
  • Forrás: hampage.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©