Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1935, Rákóczi út, 8. kerület

További információk a képhez

1935, Rákóczi út. A Csokonai utca sarkán a Góbé vendéglő. A közlekedés még balos. A Góbé vendéglő később, a József körút és a Bérkocsis utca sarkán folytatta pályafutását. A Góbé szó jelentése: Csavaros eszű ember, aki furfangos, mások becsapására hajlamosan ravasz...Erről még édesapám is mesélt gyermekkoromban. Napjainkban ez utóbbi hírhedt kocsmát felváltotta a Whirpool mintabolt.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, Korábban Kerepesi út
  • Forrás: Fortepan.hu (224348), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ Tauber-Rozman család
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©