Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1897 táján UJ KALVARIA-TÉR, (Golgota tér), 8. kerület

További információk a képhez

1897 táján UJ KALVARIA-TÉR. (Golgota tér). A stációk a Golgota-kápolnához vezetnek. Vezettek...A Tisztviselőtelep közvetlen közelségében. A ma Tisztviselőtelep néven ismert városrészt a Tisztviselők Házépítő Egyesülete alapította az 1885–1887 közötti években az ún. Örömvölgy-dűlőben. A telepieknek vasár- és ünnepnapokon 1885-től az 1897-ben emelt Golgota-kápolnában mondtak szentmisét.
1970 és 1974 között naponta jártam erre a Széchenyi gimibe. Az első időkben még megvolt, aztán 1971-ben életveszélyesnek nyilvánították és hirtelen elbontották....

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Golgota tér, 1870 táján Új Kálvária tér
  • Forrás: Fortepan.hu (82416), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.07.092, fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©