Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1978, Hidegkúti út 138, 2. kerület

További információk a képhez

1978, Hidegkúti út 138, a Kultúra mozi. Músoron a CSIZMÁS KANDÚR és a FÉLÉNK VAGYOK, DE HÓDÍTANI AKAROK.
Elődje a Hidegkúti út 233. alatt pár évig működött Erdő mozi volt, mely 1925-ben bezárt, mivel a tulajdonos egy új, korszerű mozit kívánt építeni. Hosszú engedélyeztetés után 1930-ban nyílt meg a Kultúra mozi. Főprofilú moziként 1990. július 3-án tartott nyitva utoljára, de alkalmi vetítéseket még 1996-ig tartottak benne. Napjainkban SZERELVÉNY SZAKÜZLETKÉNT működik.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1961-től Hidegkúti út, 1945-től Ady Endre út, 1933-tól gróf Klebelsberg Kunó utca, 1922-től egy része Rozmaring utca, 1900-ban a főváros határától a Kossuth Lajos utcáig Pesthidegkúti út
  • Forrás: Budapest 2. kerülete régi képeken - a II. kerület anno, Fotó: Vékás Magdolna, Wikipedia
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."