Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1976, Petőfi híd, 11. és 9. kerület

További információk a képhez

1976, Petőfi híd a Boráros tér felé nézve. A fényképész a kerékpárútról dolgozott. A híd Álgyay Hubert Pál tervei alapján épült 1933 és 1937 között. A második világháborúban a visszavonuló német katonák 1945. január 14-én felrobbantották az akkor még Horthy Miklósról elnevezett hidat. Az újjáépítése 1952. november 22-re történt meg. Ekkor kapta Petőfi Sándor magyar költő tiszteletére a Petőfi híd nevet.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1952. november 22-től Petőfi híd, 1937. szeptember 12-től, Horthy Miklós híd
  • Forrás: Fortepan.hu (205363), ADOMÁNYOZÓ Kereki Sándor
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©