Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1971, Köztelek utca az Üllői út felé nézve, 9. kerület

További információk a képhez

1971, Köztelek utca az Üllői út felé nézve.
Ui.: Köztelek: 1830-ban alakult meg gróf Széchenyi István kezdeményezésére az Országos Magyar Gazdasági Egyesület elődje, az Állattenyésztő Társaság. Célja a magyar mezőgazdaság megreformálása, modernizálása volt. 1832-ben az Üllői út sarkán vásároltak egy telket, Közteleknek neveztek el. A rajta épült házat is így nevezték (átalakításokkal ma is megvan).

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Köztelek utca, 1854-től Köztelek Gasse
  • Forrás: Fortepan.hu (98138), orig: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©