Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1943, a Ferencvárosi pályaudvar, 9. kerület

További információk a képhez

1943, a Ferencvárosi pályaudvar, más néven a Ferencvárosi rendezőpályudvar. A kép bal szélén Soroksári út és a Ráckevei (Soroksári)-Duna, középen az Illatos út megy keresztül.
Magyarország legnagyobb vasútállomása, azaz a legnagyobb rendező-pályaudvara. Épülése az 1800-as évek második felére tehető (pontos dátumot nem találtam). Szerepe az 1877-ben elkészült Déli összekötő vasúti híd révén felértékelődött.
Forgalmának nagyobb részét még napjainkban (2014.03.27.) is a budapesti pályaudvarokat és állomásokat összekötő körvasúton bonyolódó teherforgalom teszi ki.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1965-től Fék utca, 1910-től Markusovszky utca
  • Forrás: Fortepan.hu (41711), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ USAF
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©