Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1977, Marx Károly (Grassalkovich) út, 23. (ekkor 20.) kerület

További információk a képhez

1977, Marx Károly (Grassalkovich) út a Tengelice utcánál. A felüljáró építése.
Grassalkocich Antal (I.) (1694-1771): báró, majd gróf. Királyi személynök, kamaraelnök. Gödőllőn épített kastélya mintául szolgált sok későbbi főúri kastélynak (Grassalkovich-stílus). Birtokain, így soroksári birtokán is, német (sváb, frank) származású családokat telepített le. Ő építtette a Pálos templom (ma Egyetemi templom) Szent Anna-oltárát. A nevét viselő út a hajdani birtokán megy át.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1991-től Grassalkovich út, 1945-től Marx Károly út, Az 1870-es évektől Grassalkovich út, A XIX. században Haupt Strasse (Fő út), A XVIII. században Schorokscharer Strasse
  • Forrás: Fortepan.hu (194919), ADOMÁNYOZÓ Bojár Sándor
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©