Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1935-1941,Csányi utca, 7. kerület

További információk a képhez

1935-1941, a 2-es villamos a Csányi utcában. Egyirányú utca nem lévén, de balos közlekedés lévén a 2-es villamos a Csányi utca bal szélén inal a Kiráy (Majakovszkij) utca felé.A 2-es villamos ekkoriban a Rudolf (Jászai Mari ) tér és a Rókus kórház között közlekedett.
A kép bal alsó sarkában felfedezhető söntés később a "lépcsős" kocsma titulust kapta. Ami a funkcióját illeti, az nem változott: kocsma, legfeljebb új elnevezéssel...
A hózentróger (nadrágtartó) még napi szintű viselet volt. És volt még "Gőzmosó" is. A fiatalabbak kedvéért ez nem autót, hanem ruhát mosni volt hivatott.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1878-tól Csányi utca, 1874-től Kis Mező utca, 1838-tól Kleine Feld Gasse, 1804-től Feld Gasse
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©