Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

Várfok utca a Vérmező utcánál, 12. és 1. kerület

További információk a képhez

Várfok utca a Vérmező utca sarkán. Az 1957-es képen látható foghíjak szépen beépítve. Bár a felvonulási épület még a helyén.
A járda még itt is a nagykockakő burkolatú! A korlát pedig az 1953-as kép óta éppen napjainkra változott. Hogy előnyére-e, vagy sem, azt döntse el az utókor...
A Vérmező út már ekkor is egyirányú volt.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Várfok utca, Előzőleg, 1822-től Strasse zum Wiener Tor, Bécsi kapu feljárat, Bécsi kapuhoz vezető út
  • Forrás: Fortepan.hu (5343), ADOMÁNYOZÓ UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©