Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960-as évek, Krisztina körút, 1. és 12. kerület

További információk a képhez

1960-as évek. A Krisztina körút és az Alkotás utca sarok, valamint a Déli pályaudvar és környéke. Az útburkolat kockakő, még a középen lévő járdaszigeten is. Igaz, ez viszont a nagy alakú, járdákra jellemző fajta. A többi járdasziget végében ott a csibilámpa, az elején pedig a fém szemétgyűjtő.
Látható még itt Ikarus 30-as, Ikarus 60-as,  Csepel teherautó, Pobeda, VW bogár és Skoda is.
A kereszteződés közepén lévő autó, az vajon mi lehet?
Zsolt Tehtube Kedves látogató szavait teszem még hozzá :
A kiegyenesítés előtti a Krisztina körút és szélesebb a Vérmező.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1961-től Krisztina körút, 1890-től Krisztina körút, 1888-tól Budai körút, 1875 körül Vérmező út, Graben (árok) út, 1854 előtt Graben Gasse, 1874-től Árok utca, 1836 előtt Sankt Johannes Gasse
 • Forrás: old-ikarus.hu
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (5)

Zsolt Tehtube
Zsolt Tehtube
A kiegyenesítés előtti a Krisztina körút., szélesebb a Vérmező.
2012. december 22. 22:23
  Popovics András
  Popovics András
  Üdvözlöm Zsolt.Köszönöm az információt.Engedelmével fel is használom .
  Papinho, a szerk.
  2013. február 28. 04:50
Fekete Mihály
Egy ideig járt egy 46-os jelzésű villamos is, mely azonos vonalon járt a 6-os villamossal, de a Moszkvvatér helyett a déliig jött, és ott fordult meg ahol ma a Penta Szálloda van.
2013. május 27. 00:37
  Olsvay Endre
  Egész pontosan a 46-os és a 6-os átlapolták egymást: előbbi a Petőfi-híd budai hídfőben lévő nagy hurokvágány-végáll.ig járt /Goldmann György tér/, a 6-os (1959-től) a Körtérig.
  1963-ban megszűnt a 46-os, de nyaranként a hétvégi napokon D jelzéssel rendkívüli időszakos járatként még közlekedett, majd 1966-67-ben 45i jelzéssel. '67 szept. után már akként sem.
  2013. december 08. 02:19
László Dorogman
László Dorogman
A kérdéses teherjármű alighanem egy keletnémet Garant/Granit, a 60-as évek végéig elég sok futott belőlük Budapesten, részben ponyvás, részben zárt kocsiszekrényes kivitelben. Később felváltották őket a szintúgy léghűtéses kétütemű dízelmotorral szerelt Robur kocsik.
1957-ig az Alkotás utcában laktam, így ismerősek a villamosmegállóban látható kocsik. A kettős UV bizonyára a 61-es járaton közlekedett (1957-ben még azon szóló "stukák" teljesítettek szolgálatot), a mellette álló darab pedig csaknem bizonyosan egy 10xx pályaszámú "hegyi járat", ez speciel az 59-es vonalán közlekedett (Moszkva tér és Farkasréti temető között). Ilyen kocsik jártak az 58-as vonalon is (Moszkva tér - Zugliget), mindkét viszonylaton jelentős emelkedőket kellett leküzdeni, erre leginkább ezek a járművek feleltek meg.
2014. január 01. 20:58