Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1927, Budai alsó (Friedrich Born) rakpart, 1. kerület

További információk a képhez

1927, Budai alsó (Friedrich Born) rakpart. a Magyar Királyi Folyamőrség őrnaszádjai. Háttérben a régi Erzsébet híd. A nevét a Genfben meggyilkolt Erzsébet királynéról kapta, aki Ferenc József uralkodó (és többek között magyar király) felesége volt. A köztudatban és a becenevén Sisi (vagy Sissi). Az Erzsébet híd 1898 és 1903 között épült. A kiviteli terveket a Kereskedelemügyi Minisztérium hídosztálya készítette Czekelius Aurél irányításával, a Kherndl Antal műegyetemi tanár által kidolgozott statikai számítási rendszer szerint. Az egyéb mérnöki munkák az alábbi mérnökök nevéhez fűződnek: Gállik István, Beke József, Nagy Virgil.

Jelenlegi és régebbi nevei:

2010-től Friedrich Born rakpart, Előzőleg Budai alsó rakpart
  • Forrás: Fortepan.hu (172419), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ Göcseji Múzeum / Morandini-Schlemmer hagyaték
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©