Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1902, Lánchíd (Clark Ádám) tér, 1. kerület

További információk a képhez

1902. Ekkor még Lánchíd tér a neve. Valami mennyei nyugalom árad a mai Clark Ádám tér egyik oldalában. A kertészeti megoldások szinte azonosak az én kertemben láthatóakkal. Ugyan nincs házam és annak kerje sem. Viszont matematikailag az állítás igaz. (Minden, nem létező dologra vonatkozó állítás igaz!)
No, de térjek vissza a képhez...
A kandeláberek csodaszépek. A zászlótartó rudak ezen változatát pedig még nem láttam eddig. Érdekes még az íves, a közvilágítást adó lámpának az állványa.
A híd túloldalán még a Nákó-ház. A ház tetején a felirat: The Gresham...Ami igazolja, hogy a a Gresham társaságról van szó (Gresham Életbiztosító Társaság). De ez még a mait megelőző épület...Fölötte, a távolban a Szent István Bazilika teteje látszik. De, amint tudjuk, ekkor még nem telt el az az 55, azaz ötvenöt év, amikoris az építészek azt mondhatták volna, hogy: Kész!


Jelenlegi és régebbi nevei:

1902, Lánchíd (Clark Ádám) tér, Az 1870-es évek közepétől Lánchíd tér, Népszínház tér (az 1860-as évektől)
  • Forrás: Fortepan.hu (27656), orig: SCHOCH FRIGYES
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©