Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1967, Nagymező utca, 6. kerület, 2022

További információk a képhez

1967, Nagymező utca a Bajcsy-Zsilinszky útnál, 2022.
Örkény Ajkay időmontázsa: a 78-as troli és a többi retró verda vígan robog az 55 évvel későbbi aszfalton is, a régi utasok viszont valószínűleg meglepődnének, ha felnéznének a házfalra, ahol számukra különös, lapos fényképező-szerűségek pompáznak érthetetlen, futurisztikus kifejezésekkel, mint "50 MP", "Snapdragon 8" meg "120 Hz amoled". Joggal gondolhatnák, hogy a jövő bizony nagyon furcsa hely...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Nagymező utca, 1853-tól Grosse Feld Gasse, 1720-as évektől Feld Gasse
  • Forrás: Fortepan.hu (252408), ADOMÁNYOZÓ FŐMTERV SZERZŐ Domonkos Endre, Ajkay Örkény
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©