Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960-as évek, Rudawszky utca, 18. kerület

További információk a képhez

1960-as évek, Rudawszky utca, avagy a Béke tér, a Liget mozi.
Műsoron a FRANCIS című film. Ezt nekem nem sikerült megfejtenem, de talán egy Tisztelt Látogatónak igen...
1960. Az egykori Liget mozit 1938–1941 körül emeltette a Halász nevű kocsmáros, kereskedő család, mégpedig erdélyi építőmesterekkel. Talán ezért is volt a neve először Erdély mozi ,vagy Erdélyi mozi.  előbb Erdélyi mozi, majd 1947-től Szabadság mozi. 1954 decemberétől Balassi mozi. 1959 március 15-étől Liget Mozi. 1989 április 12-ikén végleg bezárt...


Jelenlegi és régebbi nevei:

1922-től Rudawszky utca
  • Forrás: users.ininet.hu, Budapest régi képeken Facebook csoport, Wotan Doctor.
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©