Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1954, Béke tér, balra a Vörös Hadsereg útja (Üllői út) sarok, 18. kerület

További információk a képhez

1954, Béke tér, balra a Vörös Hadsereg útja (Üllői út) sarok. A 40-es villamos -ekkoriban- 1947. augusztus 2-tól Pestszentlőrinc, Béke tér- Pestszentimre, Deák Ferenc utca között közlekedett. Apró érdekesség: A járat itteni indulásakor Pestszentlőrinc és Pestszentimre még nem tartozott Budapesthez. Majd csak 1950-től. Ezért "vidéki" járatnak is volt nevezhető. Egyvágányú járat volt. 1975. augusztus 3-án szűnt meg.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1922-től Béke tér
  • Forrás: Fortepan.hu (185568), ADOMÁNYOZÓ Tóth Tibor
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."