Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1875-1893, A Városligeti jégpálya csarnoka, 14. kerület

További információk a képhez

1893 előtt járunk a Városligetben. Itt a második jégpálya csarnokát láthatjuk.  Eme pavilon Lechner Ödön első munkáinak egyike. 1875-ben készült el, de 1893-ban pedig már le is bontották, egészen pontosa átépítették. Az akkor, és azóta többször is átépült Műalkotás a ma is látható Francsek Imre-féle csarnok, amit azért átépítettek még később néhányszor egy kicsit.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Olof Palme sétány

Érdemes utánanézni:

Lechner Ödön, A Városligeti jégpálya csarnoka, Francsek Imre, Hofhauser Antal
 • Forrás: internet
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (8)

Majkó Zsuzsanna
A Lechner féle pavilon 1875-ben készült el, 1893-ban pedig már le is bontották, akkor épült a ma is látható Francsek -féle csarnok. Tehát ez a kép mindenképpen 1893 előtti.
2012. december 05. 15:51
  Popovics András
  Popovics András
  Ismét üdvözlöm Kedves Zsuzsa ! Ezen hozzászólását különösen köszönöm, és engedelmével ennek alapján javítom a képhez tartozó saját "eltévelyedett" információimat !
  Papinho : a szerk.
  2012. december 07. 00:50
Majkó Zsuzsanna
Kedves András
Igazán nincs mit, sok sikert a továbbiakban.
2012. december 07. 12:45
  Popovics András
  Popovics András
  Köszönöm szépen!
  Papinho : a szerk.
  2012. december 08. 04:04
Attila László Németh
Attila László Németh
Kedves András - megdöbbentőek ezek a régi képek, akár a régi Budapest háború előtti képeit nézve az látszik hogy mennyire részlet gazdag minden épület, mennyire visszafogott, elegáns a legtöbb ember öltözete a képeken ( pedig akkor elég szegények voltak a népek ) ! köszönöm . . .
2012. december 08. 16:59
  Popovics András
  Popovics András
  Szia Kedves Attila ! Ugye nem baj, ha mostantól tegező-viszonyban írogatunk !
  Szóval köszönöm a hozzászólásodat . Remélem fogsz még ilyet cselekedni egyéb képek láttán is !
  Kellemes révedezést !
  Üdv : Papinho, a szerk. (Neked : City 424 András!)
  2012. december 14. 03:05
Fekete Mihály
Kedves András,
Gratulálok a megvalósításhoz!
Jókat kirándulgattam térben és időben.
Elmondanám, hogy 5 évvel ezelőtt én is kitaláltam egy rendszert, mely viszont nem csak Budapestre vonatkozik. Szívesen elküldeném a leírását, ha kapnék egy nem nyilvános elérhetőséget. Az enyém: feketemihaly@gmail.com
Üdvözlettel, és boldog új évet kivánva: Fekete Mihály
2012. december 31. 14:51
  Popovics András
  Popovics András
  Nagy tisztelettel üdvözlöm Kedves Mihály ! Köszönöm a jókívánságait és a felajánlását. A megadott e-mail címére természetesen küldöm az enyémet. További kellemes merengést és Boldog Új Évet Kívánok önnek is !
  Popovics András (Papinho), a szerk.
  2013. január 01. 21:00