Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970-s évek eleje, Örs vezér tere, 14. és 10. kerület

További információk a képhez

1970-es évek eleje, Örs vezér tere. A lakótelepnek még nyoma sincs.
A lakótelep 1967–1978-ig épült. Ezért a bizonytalan dátum.
A tér közepén "biológiai" forgalom-irányítás történik, bár már van köztekedési lámpa is.
A teherautó talán egy Carpati. Egy ilyet még volt sterencsém vezetni 1975-ben. Az volt az érzésem, hogy ez egy Zil koppintás. A különbség az volt, hogy a váltója vízszintes irányban fordított volt. Az autóbuszok Ikarus 620-asok. Na ezek már nincsenek napjainkban ( 2023.08.07). Ami még mindig közlekedik (bár alig), az a Barkas és Wartburg-353, no meg az a HÉV (a gödöllői HÉV), ami a mai napig az egyetlen közlekedési eszköz, ami őrzi a "balra előre" forgalmi rendet.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1932-től Örs vezér (Eörs vezér) tere
  • Forrás: Beküldte: Erős Csaba és Nagy Zoltán
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

Szemerszki Ferenc
Szemerszki Ferenc
Pontosításképpen: már csak a gödöllői HÉV-en van baloldali közlekedés.
2013. november 18. 09:31