Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1950-es évek, Istvánmezei út, 14. kerület

További információk a képhez

1950-es évek, Istvánmezei út, a Récsei garázs.
A főváros illetékesei az építési munkákkal dr. Hültl Dezső műegyetemi tanár építészt, a tetőszerkezet megalkotásával dr. Mihailich Győző műegyetemi tanárt, az épületgépészeti tervek elkészítésével a Bánó László és fia tervezőirodát kérték fel. 
A tervbírálatra  pedig dr. Kossalka János műegyetemi tanárt, Petvátz Gyula és Becsi Antal mérnököket. A garázscsarnokot, műhelyt, irodaépületet, valamint üzemanyag tároló telepet és töltőállomást a Székesfővárosi Autóbuszüzem 1930 novemberében vette birtokba Szent Domonkos Autóbuszgarázs néven.
Az épület a Második Világháborúban sok találatot kapott.
A garázst 1948. április 20.-án, (az 1947-ben mártírhalált halt) Récsei Ernőről nevezték el. Récsei Ernő a Beszkárt autóbusz-kalauza volt.
2000-ben döntött úgy a BKV, hogy végleg kivonja buszait a telepről, és eladja a Récsei garázst.
A Récsei Bevásárló és Szórakoztató Központ 2004. áprilisától 18.000 négyzetméteren nyitotta meg kapuit a Dózsa György út és Thököly út sarkán álló egykori buszgarázs felújított épületében.
A képen két MÁVAG-Tr5-ös, és két Mávag TR 3.5-ös és egy Mávag (valószínűleg N27 típusú) busz is fellelhető a föépület előtt (Sebestyén Mihály).

Jelenlegi és régebbi nevei:

1930-tól Istvánmezei út
  • Forrás: old-ikarus.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©