Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1958, Hősök tere, 14. kerület

További információk a képhez

1958. Hősök tere, az emlékmű mögött. És itt  korabeli locsolóautó a vízsugárirányító-emberrel a locsolóautó tetején, a helyzet magaslatán. A pótkerék a fedélzet hátulján. A háttérben a Műcsarnok épülete.
Az utcán pattogatott kukoricát is vásárolhattunk. Nem csak a mozikban, mint manapság...( "félliter"- 1 Ft)......Ma min.: 400....
Az elárusító személyzet könyökvédővel, hajvédő sapkával és fűzős csizmával.


Jelenlegi és régebbi nevei:

1932-től Hősök tere
  • Forrás: Fortepan
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (2)

Fülöp Gábor
...és a fönt székelő locsolós embert de irigyeltük nyaranta! A kánikulában hűs vízben ücsörögni...
2013. november 18. 19:34
Olsvay Endre
De a sóspereceket is nagyon hasonló(vagy ugyanilyen? szabvány...) fehérre festett, szögletes, üvegtetős ládákból árulták! :)
2013. december 09. 13:41