Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960-as évek, 14. kerület

További információk a képhez

1960-as évek, Városliget, Vidám Park (Angol Park), a hullámvasút. 
1922-ben épült Dragon Ervin tervei szerint. Egyes leírások szerint a legnagyobb volt a világona maga korában. Teljesen faszerkezetű, gravitációs elven működik. A pálya teljes hossza 971 méter. A menetjegy ára az 1970-es években kettő forint volt. Kevésbé forgalmas időszakokban a továbbmenetet is engedélyezték, ilyenkor kiszállás nélkül lehetett egy kis kasszánál újabb menetre befizetni. Az 1950-ben megnyitott Vidámpark része lett, és egészen 2013-ig annak részeként működött. A tervek szerint a Pannon Park létesítményei 2021-ben kerülnek majd átadásra. Védettséget élvező attrakció.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1922-től hullámvasút
  • Forrás: https://facebook.com/konyvbanya
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."