Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960-as évek, Örs vezér tere, 14. kerület

További információk a képhez

1960-as évek, Örs vezér tere, a zuglói terület.
1932 óta van neve az egyébként óriási térnek. Ekkor Eörs vezér tere volt a neve. Mai szemmel nézve hiányzik innen ez meg az. SUGÁR, ÁRKÁD-I,II., Benzinkút, Skála prizma, stb.
A Gyakorló utcai lakótelep helyén gyakorlatilag erdő látható. A kőbányai területen egy autóbusz.
Az úttest jó szándékkal nevezhető 2 X 2 sávosnak. 
Az autóbusz végállomás ugyanott van, ahol ma. Egy kicsit másként kialakítva és egy kicsit más buszokkal.
Felismerni vélem az Ikarus 620-ast és talán egy Ikarus 620-ast. A többit nem. Van ostorlámpa és van UFO is. A villamost UV-nek látom. A háttérben horror mennyiségú kémény. 
A téren az elárusító bódék "halmazát" egy, a korra jellemző, sokszögletű újságos képviseli. 
Természetesen itt is a végére hagytam a talán legérdekesebbet.
A HÉV-nek itt még csak megállója van. Ezt egy kis "jegypénztár jellegű" épület képviseli. A végállomás, maga a Keleti pályaudvar Kerepesi úti oldalán volt ebben az időben.


Jelenlegi és régebbi nevei:

1932-től Örs vezér (Eörs vezér) tere
  • Forrás: wikipédia
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©