Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1956, Thököly út 128., 14. kerület

További információk a képhez

1956, Thököly út 128. Az első önkiszogáló boltok egyike a KÖZÉRT (Községi Élelmiszerkereskedelmi Rt) berkein belül. Néhány forrás szeint nem a képen látható, hanem ez volt az első Budán, a Vízivárosban. Az első önkiszolgáló ABC (Alapvető Beszerzési Cikkek) áruház viszont Budapesten 1964-ben a József Attila lakótelepen nyílt meg. Egészen pontosan itt, a Lobogó és a Napfény utca sarkán.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Thököly út, 1874-től Csömöri út, 1850-től Csömörer Weg (Csömörer Strasse)
  • Forrás: Fortepan.hu (131974), ADOMÁNYOZÓ Samodai József Zuglói Helytörténeti Műhely
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."