Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1949, Külső Andrássy út (Kós Károly sétány), 14. kerület

További információk a képhez

1949, Külső Andrássy út (Kós Károly sétány). Motorverseny egy kicsit másképp. A háttérben Gábriel arkangyal, valamint tőle innen balra a négy (Zala György tervezte) allegorikus szobrok egyike: a Béke.
Itt pedig a Vasas SC nemzetközi gyorsasági motorversenyének rajtja. Ekkor még betolva kellett beindítani a motorokat, mindezt kockakövön. Szösz van az úton, nincs biztonsági zóna...ugyan már...
5-össel Szabó I László (Kuksi), a végső győztes!
1-essel Puhony Nándor.
Futottak még: 170-essel Szabó Andor, 6-ossal Lukavecz Ferenc.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1984-től Kós Károly sétány, 1953-tól Városligeti Népköztársaság útja, 1938-tól Külső Andrássy út
  • Forrás: Fortepan.hu (33012), orig: KOVÁCS MÁRTON ERNŐ
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."