Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1941, Cházár András utca a Thököly út felé nézve, 14. kerület

További információk a képhez

1941, Cházár András utca a Thököly út felé nézve. A JOBBRA HAJTS bevezetésének évében vagyunk. A jelek szerint november 9. után. A kép bal oldalán a Rózsafüzér Királynéja-templom a Thököly úton. Az autóbusz egy 20-A járatszámú Rába DS, ami ekkor a KELETI PU.-és a BALZSAM UZCA között közlekedett.
Cházár (császár) András (1745-1816): ügyvéd, író. A siketnémák oktatása terén fejtett ki fontos tevékenységet. A váci Siketnéma Intézet alapítója (1802). Jobbra a Szent Domonkos (később Récsei) autóbuszgarázs, ami napjainkra Récsei Centerré változott.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1953-tól Cházár András utca, 1923-tól Domonkos utca, 1879-től Bálint utca
  • Forrás: Fortepan.hu (117999), ADOMÁNYOZÓ Glázer Attila
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©