Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1910-es évek, Kerepesi út, 14. és 10. kerület

További információk a képhez

1910-es évek, Kerepesi út a Hungária körútnál. Nem egy jó minőségű kép, de nem lehetett kihagyni! A telefon-vezetékek még a tetőkön haladtak: "telefon légvezeték". Az éppen nem látható HÉV már fentről kapja a tápot, de a közvilágítási lámpa gázlámpának tűnik. 
A bal oldalon látható és a jobb oldalon lévő kettő épület is alig változott. A lényeg, hogy a Kerepesi út 2X1 (!) sávos. De azért felismerhető. Érdemes összehasonlítani a 2023-as képpel!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Kerepesi út, Az 1820-as évektől Kerepescher Strasse, (Kerepesi országút), Külső Kerepesi út, A XVIII. században Weg nach Hatvan
  • Forrás: Zuglóportál.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©