Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960, Stromfeld Aurél út, 12. kerület

További információk a képhez

1960, Stromfeld Aurél út a Levendula utca felé nézve, jobbra a 18. szám. Én magam nem vagyok kerületi lakos, de-annak ellenére, hogy naponta járok erre- ez a kép így is elképesztő 58 év távlatából...
Ui.: Stromfeld Aurél (1878-1927): katonatiszt, az Osztrák-Magyar monarchia vezétkari tisztje. A Tanácsköztársaság alatt a Vörös Hadsereg vezérkari főnöke. Ő vezette a megszálló csehek elleni felvidéki hadműveleteket. Amikor az antantjegyzék értelmében Eperjest vissza kellett adni, lemondott. 1919-ben megfosztották rangjától, és három évi börtönre ítélték.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1947-től Stromfeld Aurél út, Korábban, 1936-tól Pilsudski út, 1911-től Ince út
  • Forrás: Fortepan.hu (143256)
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©