Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1934, Roskovics utca, 2022, 12. kerület

További információk a képhez

1934, Roskovics utca, 2022. Ajkay Örkény időmontázsa: Az elegáns úr mellett centikre kanyarodik el 88 év, benne az eljövendő 2. világháborúval, megszállásokkal, diktatúrával, forradalommal, gulyáskommunizmussal, rendszerváltással, válságokkal és az utcában parkoló gépcsodákkal. Ám ő magabiztosan pipál, mert a járda, a kerítés, és a háttérben magasodó ház marad, ahol volt, ő pedig virtuális időutazóként kijelzőkről somolyoghat utódainak nemzedékeire...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1929-től Roskovics utca
  • Forrás: Forrás: Fortepan.hu (73101), ADOMÁNYOZÓ: LISSÁK TIVADAR, Ajkay Örkény
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©