Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1965, Rádió utca, 16. kerület

További információk a képhez

1965, Rádió utca, a Cinkota filmszínház.
A Rádió utca 32. szám alatt működött a Cinkota mozi,  eredetileg Edison mozi néven. Egy 1920-as adat szerint 600 fő volt a befogadóképessége, és akkor még csak vasárnaponként üzemelt.
A némafilm-korszak végén Hrábe Gyuláné nem tudta finanszírozni a hangosításra való átállást, emiatt a mozi hosszú időre bezárt.
1940-ben Korompay Dezső újra megnyitotta, Hunnia mozi néven. Az akkori Szent Imre utca 32. szám alatti filmszínházat átkeresztelték Hétvezér mozi névre. 1953-ban hosszú szünet után újra működött, akkor már Kossuth néven. 1959 március 15-én több mozit is átneveztek, ekkor kapta meg a filmszínház a Cinkota nevet. 1965 júliusától heti hat napos üzemelésről heti 3 naposra csökkentették. Átalakítás után 1967 november 4-én nyílt meg újra. A Cinkota mozi 1989 augusztus 28-ával végleg megszűnt.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1954-től Rádió utca, 1920-as évektől Szent Imre utca
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport, users.ininet.hu, Egykor.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©