Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1975, Röppentyű utca, a használt autó piac, 13. kerület

További információk a képhez

1975, Röppentyű utca, a használt autó piac. Ebben látszólag semmi érdekesség nincs...De nem 1975- ben Magyarországon. Ekkor autóhoz jutni hazánkban még mindíg nem volt egyszerű mutatvány. Sok pénz kellett hozzá, és még így is nehéz volt. Az egyik változat: rengeteget befizetni a MERKÚR-nál és várni éveket az autóra...
A másik változat a "Röpi", vagy az Őv utcai használt autó piac. Ezen helyeken is két változat volt általában. A szerencsésebb eset, amikor volt egy kis "hátszél", azaz brutális protekció. A másik pedig az itt látható eset. Kiment az ember a Röppenytyűbe, kinézett egy használt autót és megvette. Aztán vagy tudta használni, vagy ráköltötte ingét, gatyáját. Lehet, hogy volt több változat is, én ezekre emlékszem.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Röppentyű utca
  • Forrás: Fortepan.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

László Dorogman
László Dorogman
Hát azért a Röpin sem volt egyszerű (használt) autóhoz jutni! Még hogy "kinézett magának az ember egy használt autót, és megvette"! A sógorom sztorijából tudom, hogyan jutottak 1979-ben egy Trabant 601-hez. Nyitáskor beözönlött vagy 300 ember a telepre, aznap állt bent mondjuk 80 autó. Ők Trabantra "utaztak", ezért odavágtattak egy szimpatikus, világoskék színű példányhoz, és - vételi szándékuk jeleként - rátették (sógorom meg a felesége is) a személyi igazolványaikat a motorháztetőre. Rajtuk kívül így tett még 9 további potenciális vásárló (nekik is ez a kocsi nyerte meg a tetszésüket). Tíz perc múlva megjelent egy helyi hivatalnok, begyűjtötte a személyiket (11 db), majd a szemük láttára berakott egy sötét vászonzacskóba 10 sárga meg 1 fehér pingponglabdát. Ezután ABC sorrendben járultak a potenciális vásárlók a zacskóhoz, benyúltak, és kihúztak egy labdát. Az első pasas sárgát húzott (tehát "nem nyert", a második (a sógorom) szintén sárgát, a harmadiknak sorra kerülő sógornőm viszont kihúzta a fehéret - övék lett a Trabant!!! Szóval a félretett pénzen kívül szerencse is kellett ahhoz, hogy a Röppentyű vagy az Öv utcai telepen valaki használt autót tudjon vásárolni!
2014. január 11. 22:46