Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

Tahi utca, 13. kerület

További információk a képhez

Fiastyúk (Thälmann) utcai lakótelep, a Tahi utca 50-54. előtti park.
(Ui.: a XIX. század végén az utcában nyílt meg a Fiastyúk nevű vendéglőről. Fiastyúk (Plejadok): Csillagcsoport, amelyben puszta szemmel hét csillagot lehet látni. Görög nevét Atlas és Pleione hét lányáról kapta, akiket a monda szerint Zeusz haláluk után az égre helyezett.)

Jelenlegi és régebbi nevei:

1893-tól Tahi utca
  • Forrás: Fortepan.hu (141380), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ Hlatky Katalin-Főkert
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©