Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960 táján, Váci út és a Turbina utca sarok, 13. kerület

További információk a képhez

1964, Váci út 150. Angyalföld, A Hazám mozi. Régebben Uránusz mozi néven működött. 1942-től az Uránusz felvette a Hazám mozi nevet. 1962 április 19-ével megszűnt. Építette: Szalay Sándor
A Váci úton még javában a zárt pályás villamos-közlekedés a divat.
Az út kockakő, a telefonfülke (ma már szinte furcsa kimondani), az tantuszos. Ja, hogy mi a tantusz? A tantusz majdnem olyan, mint a tetanusz! Legalább is, ami a hangzását illeti. Egyébként sokkal kevésbé kellemetlen.
De ez legyen egy kisebb fajta találós kérdés. Na persze csak az újszülötteknek! Többet a moziról itt.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1953-tól Turbina utca, 1938-tól Láng László utca, 1897-től Csáklya utca
  • Forrás: users.ininet.hu, Fortepan.hu (41092), orig: ANGYALFÖLDI HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."