Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1955, Dráva utca, 13. kerület

További információk a képhez

1955, Dráva utca. A képen látható házak és az egész háztömb a BUDAPESTI ELEKTROMOS MŰVEK birodalma. A kép elkészülte óta az utca ezen szakaszának arculatát nagyon szépen egységesítették. A középső ház kapott még egy emeletet, a saroképületet pedig "hozzápofozták". 
A kockaköves út közepén még ott vannak a 15- ös villamos sínei. A ház oldalában pegig láthatunk egy igazi Fiat 500 Topolino-t. A hátsó autó megfejtése (immár hagyományosan) a Tisztelt látogató feladata.
Ekkor még a Dózsa György út felé is haladt  villamos (?), ezért a váltókezelő munkatárs a vasával a bódéja előtt.
Ismét eljöve a segítség Andor Tamástól: A hátsó autó egy 1938-49 között gyártott Opel Olympia.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1893-tól Dráva utca
  • Forrás: Fortepan.hu (05280), orig: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©