Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960-as évek, Szent Gellért tér, 11. kerület

További információk a képhez

1960-as évek. A Szent Gellért tér rendőrbódéval, csibilámpával, stukával, UV-val, nyitott peronú villamossal, villamos váró pavilonnal és egy-két felismerendő járművel!
Még oda-vissza jár a villamos a Szent Gellért rakpartról a Szabadság hídra és fordítva. Talán 60-as, vagy a 63-as volt.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Szent Gellért tér, 1902-től Gellért tér, 1920-tól Szent Gellért tér
 • Forrás: Internet, Facebook
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (5)

Hajnal Gergely
Hajnal Gergely
Már csak a 63-as kanyarodik észak felől a hídra. Az autók ugyanezt nem tehetik meg.
2013. április 14. 23:10
  Popovics András
  Popovics András
  Köszi, ez egy fontos infó!
  2013. április 17. 00:49
Mihálffy László
A kanyarodó stukák szerintem a 60-as vonal járművei, ugyanis a 63-ason nyitottperonos pótkocsis szerelvények, utána pedig egyirányú FVV-csuklósok jártak.
A 60-as az Erzsébet-híd átadása előtt Lékai J. tér - Déli pu. - Krisztina krt. - Szabadság-híd - Madách tér útvonalon közlekedett, stukákkal. Utána pedig az Erzsébet-hídon át a Baross térre kétirányú FVV-csuklósokkal.
Látható még a képen - az UV-kon kívül - egy nyitottperonos szóló motorkocsi, ami 9-es lehetett (Móricz Zs. körtér - Margit-híd budai hídfő).
2013. november 04. 22:15
Andor Tamás
Andor Tamás
Van egy tippem a három teherautóra, ebben a sorrendben elöröl. Gaz-51-es Molotov, ZISZ, vagy ZIL, de a kis szürke az tuti egy IFA Framo!
2014. január 03. 19:58
Olsvay Endre
Mihálffy László hozzászólásában az igazság a 63-ast illetőleg, s annál is inkább biztos, hogy 60-as, sőt, nem is feltétlen 60-as évek, lehet ez '59, vagy '58 is: a kiskörúti járatok közt ott egy szóló favázas motor, illetve egy pótkocsi nléküli kettes UV-szerelvény. 1963/64-re már jószerivel csak 3-as UV-k (középütt a pótkocsival) közlekedtek arra.
2014. január 06. 08:54