Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1910 táján, Gellért (Szent Gellért) tér,  11. kerület

További információk a képhez

1910 táján, ekkor még egyszerűen Gellért tér. A háttérben a Déli összekötő vasúti híd már áll, a Gellért szálló és a fürdő természetesen még sehol sincs. A Műegyetem főépülete már megvan, mögötte viszont még ott a Lágymányosi tó! A távolban a Kopaszi-zátony (Kopaszi-gát). Nagyon furcsa látni a Kemenes utcát szinte pucéran, lévén a Gellért fürdő még nem takarja el. Kopaszi-gát által elzárt Duna meder területét nevezték el ekkor Lágymányosi-tónak. (https://dunaiszigetek.blogspot.com).

Jelenlegi és régebbi nevei:

Szent Gellért tér, 1902-től Gellért tér, 1920-tól Szent Gellért tér

Érdemes utánanézni:

 
  • Forrás: budapest-anno.blog.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©