Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1965, Kelenhegyi út, 11. kerület

További információk a képhez

1961, Kelenhegyi út. Egy "gizda" (nem jut jobb szó eszembe) egy mutatós Buick-kal. Ez egy Buick Invicta 1961-es modell.
Lehetett volna egy kicsit..... szolídabb is az ember. Lévén az autó egy kicsit karcos itt-ott...A mozdulata viszont tökéletesen megfelel a kezdeti jelzőnek...
Nekem viszont szimpatikusabb a háttérben szolídan létező Szabadság híd, az Ikarus 60-as csuklós FAÜ, népszerűbb nevén a FAÜ csuklós, ami nagy valószínűséggel 7-es járat.(FAÜ = Fővárosi Autóbusz Üzem). Apró érdekesség még a köztéri személymérleg, az emberek öltözködése, valamint a "rendőrbódé" is!
Egy kis plusz Potocska József jóvoltából: még az Árpád-korban hívták a hegyet Pesti-hegynek, illetve ezzel párhuzamosan Kelen-hegynek. A 15. sz.-tól Szent-Gellért hegy, egészen az 1847-es budai közgyűlésig, ahol Döbrentei Gábor javaslatára a Kelen-bérc nevet adták neki. Ezt a határozatot azóta sem módosították, így a hegy "hivatalos" neve ma is ez.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1890-től Kelenhegyi út
  • Forrás: Fortepan.hu (27101), orig: DRIMBE JÓZSEF
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©