Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1920-as évek, Horthy Miklós (Bartók Béla) út, (1950-től) 11. kerület

További információk a képhez

1920-as évek, Horthy Miklós út. A Hadik kávéház.
1906-tól 1940-ig működött.
Nevét, egy későbbi tulajdonosától, Kaiser Adolftól kapta, aki 1922-ben vette át a kávézót és a közelben lévő Hadik laktanyáról Hadik Kávéháznak nevezte el.
A kávéház ekkor élte fénykorát.
Az 1920-as években megfordult itt Karinthy Frigyes, Kosztolányi Dezső, Móricz Zsigmond, Déry Tibor és még több neves író, költő, művész is.
A tulajdonosok között volt még Somló Vilmos, akitől 1918-ban Szívós Zsigmond vette meg. A második világháború alatt a kávéház bezárt.
2010-ben újra megnyílt Hadik Kávéház, valamint Szatyor Bár és Galéria néven.
A nyitott villamos már Beszkárt színben nyomul. Persze balra-előre...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1945-től Bartók Béla út, 1920-tól Horthy Miklós út, 1874-től Fehérvári út, 1850-től Weissenburger Strasse, 1890-es években Átlós út
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©