Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1973, Bánya utca a Halom köznél, 10. kerület

További információk a képhez

1973, a Bánya utca és a Halom köz kereszteződése. A háttérben az Előd utcai házai. Az előrérben egy jó kiállású CSEPEL D-705-ös tejszállító teherautó. Hogy ezen teherautó milyen tejet szállított, azt nem tudom, de, hogy manapság nem olyan tejet iszunk, arra nem csak egy pohár tejet mernék inni!
Azt már alig merem megemlíteni, hogy micsoda Csepel autóink voltak! Ez csak az egyik...
2012-es képen még jobban felismerhető a helyszín.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1875-től Bánya utca, Az 1870-es évektől Schul Gasse (Iskola utca)
  • Forrás: Fortepan.hu (77595), ADOMÁNYOZÓ Sebestyén Bence
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©