Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

968, Füzér utca - Kőrösi Csoma Sándor útnál (sétánynál), 10. kerület

További információk a képhez

1968, Füzér utca - Kőrösi Csoma Sándor útnál (sétánynál). A Fővárosi Moziüzemi Vállalat (FŐMO) által forgalmazott filmek hirdetőoszlopa, az egykori kaszinó előtt. Ma már csak a sarki ház és a benne működő FÜZÉR UDVAR emlékeztet arra, hogy egykor eddig ért a Füzér utca. A FŐMO réklámján a Méhek völgye és a Lovagtörténet a XIII. századból című filmek. A síneken a 28-as villamos járt itt ekkoron.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1875-től Füzér utca, 1872-előtt Úri utca
  • Forrás: Fortepan.hu (207709), ADOMÁNYOZÓ FŐFOTÓ
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©