Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1941, Hungária körút a Kerepesi útnál, 10. kerület

További információk a képhez

1941, Hungária körút a Kerepesi útnál. A háttérben a 24-es és a 38-as villamos végállomása és a Ferenc József lovassági laktanya. A háttérben egy K, mint kisszakaszos, nyitott peronú villamos. A gázlámpa alatt egy tricikli. A kisfiú a képen napjainkban 90 év táján lehet. Remélem ő, vagy a családjából valaki felismeri! A -feltehetően ésesanyja- jól öltözött és büszke. A háttérben lévő sarkon tisztán felismerhető egy Droszt Tivadar-féle taxiállomás.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1937-től Hungária körút, 1930-tól Hungária közép körút, 1893-tól Hungária körút
  • Forrás: Fortepan.hu (22647), ADOMÁNYOZÓ:FORTEPAN/ALBUM002
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©