Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

Harmat utca, 10. kerület

További információk a képhez

Harmat utca 41., a Duda (Dér) utca felől, a Csősztorony. Kőbánya ezen táján szőlőföldek voltak az 1800-as években. Az Óhegyen, és ennek is a tetején épült e Csőszház, ami 1844-ben nyerte el mai formáját Zofahl Lőrinc és Brein Ferenc tervei alapján. Innen óvták a termést az erre hivatottak. Nagy valószínűséggel a köbányai bor-nevű utcák is innen erednek (Vörösdinka, Kéknyelű, Szőlőhegy, stb.. ) 2013-ban étterem működött benne. A kaja jó volt, és érdekes módon az étterem falait régi budapesti képek díszítették! Ui.: A Csősztorony tetejéről való kitekintést mindenképpen az étkezés előtt ajánlom... Ti.: a legfelső lépcsősor igen szűk és kanyargós...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1875-től Harmat utca
  • Forrás: Fortepan.hu (140978), orig: MIKLÓS LAJOS
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©