Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1941, Belső Jászberényi (Kőrösi Csoma Sándor), 10. kerület

További információk a képhez

1941, Belső Jászberényi (Kőrösi Csoma Sándor) út az Előd utca felől a Szent László tér felé nézve. A kép jobb oldalán jól felismerhető a Bajcsy- zsilinszky kórház VI. belgyógyászata és a MOZGÁSSZERVI REHABILITÁCIÓS OSZTÁLYA épületének kerítése. A távolban a Szent László-templom egy darabkája lászik. "Balra hajts" van érvényben 1941. november 9-én hajnali háromig még a kézikocsinak is

Jelenlegi és régebbi nevei:

1942-től Kőrösi Csoma Sándor út, 1875-től Belső Jászberényi út, A XVIII. században Jászberényer Strasse
  • Forrás: Fortepan.hu (140803), ADOMÁNYOZÓ Miklós Lajos
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©