Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1942, Apponyi tér (Ferenciek tere), 5. kerület

További információk a képhez

1942. Belváros és a Klotild paloták. Az egyik előtt a Pázmány szobor. Na de mi az a Lipcsey sorsjegy? Az "ERKA"-ról már nem is  szólva!
És a községi takarék? És hol van most a Pázmány szobor, és mióta? És ki vagyok én?  És hol vagyok egyáltalán?  Ez most egy ( több!)  költői kérdés volt, amiket egy Leslie Nielsen filmből idéztem!
De a megfejtés (egyik-másik kérdésre) természetesen megtalálható itt is, ott is, vagy valahol máshol...az Ilyen is volt Budapest oldalak valamelyikén! A háttérben felfedezhető kandelábert (szőröstől-bőröstől) szívesen elhelyezném a házam udvarán. Bár nem tudom, mit szólnának hozzá a szomszédok a 3 emeletes bérház lebetonozott udvarának közepén...A hölgy mellett látható kovácsoltvas kerítést tenném köré...Egyébként jól vagyok.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Ferenciek tere, Felszabadulás tér, A 16. századtól Platea dominorum (Urak utcája), Szent Péter utca, 1690-től Herrngasse (Úri utca), a 18. századtól Mönchengasse (Barátok utcája), Mönchenplatz (Barátok tere), Franziskanerplatz, Apponyi tér, Kígyó tér

Érdemes utánanézni:

Klotild paloták,  Pázmány Péter szobor
  • Forrás: Fortepan
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."

Korábbi hozzászólások (2)

Erzsébet Pusztai
Erzsébet Pusztai
A Pázmány Péter szobor ma a Horváth Mihály téren áll, a templom előtt.
2013. május 02. 09:09
Borzasztó Zsuzsi
Borzasztó Zsuzsi
Azt a kék autóbuszt szerettem. Azt a farmotorost utáltam.
2013. október 06. 12:02