Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1958 táján, Kossuth Lajos tér, 5. kerület

További információk a képhez

1958 táján, Kossuth Lajos tér. Ekkor még a Parlament előtti parkon keresztül haladt ezen 2-es járatszámú villamos. Ami ugyebár egy nagyon különleges villamos, az UZ! Kettő darab készült belőle. Ez itt az egyik. A különlegessége a középen lévő dupla harmonika-ajtó és, hogy alumínium karosszériája volt.
Ráadásul itt még az eredeteti alumínium-szürke színében. Ez ugyan egy fekete-fehér képen nehezen érzékelhető, de így volt.
Érdekesség még, hogy a villamoson kívül csak "púpos" személyautókat fedezhetünk föl a képen.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1919-től Országház tér, 1918-1919-ben Köztársaság tér, 1927. november 6. óta Kossuth Lajos tér, 1898-tól Országház tér, 1853-tól Városi Tömő tér (Stadt Schopper Platz), Az 1820-as évektől Stadtischer Auswind Platz („Városi kikötő tér”), Városi Fészer tér, Hajókászati tér, Schiffauswindsamts Platznak („Hajókirakodási Hivatal tere”)
  • Forrás: Villamosok.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©