Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1977, Marx (Nyugati) tér, 5. kerületi oldal

További információk a képhez

1977, Marx (Nyugati) tér.  A körforgalom még kockakövön zajlik.  A háttérben az akkor még javában működő Zrínyi nyomda (korábban Légrády-palota) épületén a neonfelirat és az elmaradhatatlan vörös csillag. A többi neon reklám se kutya: TVK, FŐSPED, AFIT, stb. Marx tér és Stollár Béla utca sarok. A 47-es (UV) villamos végállomása. Az egészben a legborzasztóbb az, hogy olyan, mintha 41 hete lett volna és nem 41 éve!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1992-től Nyugati tér, 1948-tól Marx tér, 1914-től Berlini tér
 • Forrás: hampage.hu, Leroy W. Demery Jr
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (5)

Murányi Tamás
Murányi Tamás
Nem volt körforgalom, a villamos pedig a 49-es.
2013. január 03. 22:37
  Popovics András
  Popovics András
  Nagy tisztelettel üdvözlöm Kedves Tamás! Természetesen nem kizárható, hogy tévedtem, de kíváncsi vagyok, hogy mire alapozza a két állítását ! ?
  Üdvözlettel Papinho, a szerk.
  2013. január 04. 03:33
Gábor Lenkei
Gábor Lenkei
Hogyne lett volna körforgalom. Az egy évvel korábbi képen a tábla is látszik. A villamos meg lehet 47-es is meg 49-es is. Mindkettőnek ott volt a végállomása.
2013. szeptember 20. 19:41
  Popovics András
  Popovics András
  Köszönöm, hogy igazolta az álláspontomat.
  2013. szeptember 21. 02:09
Márton Dombovári
Márton Dombovári
És a legjobb tudomásom szerint ismét körforgalom lesz a Nyugati téren. A felüljáró bontásra fog kerülni, hogy a 14-es illetve 47-es, 49-es villamosokat össze tudják kötni a Bajcsy Zsilinszky - Váci út tengelyben.
2013. november 01. 06:19