Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1950-es évek eleje, Felszabadulás tér (Ferenciek tere), 5. kerület

További információk a képhez

1950-es évek eleje, Felszabadulás tér. Baloldalt a Belvárosi plébániatemplom. A háttérben a Pesti Ferences templom. A Szabad sajtó úton Ikarus 30-asok és egy Mávag tr-5-ös, valamint nyitott peronú villamosok. A többségüknek itt volt a végállomása, mert, hogy az Erzsébet híd ekkor már nem volt, vagy még nem volt. A Klotildok is viseltes állapotban voltak. Nekem úgy tűnik, hogy ez a kép a régi Erzsébet híd pesti tartópilléréről készült, mert, hogy ekkor még állt! Ui.: Jobb oldalon a A Királyi bérpalota.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1992-től Ferenciek tere, 1874-től Ferenciek tere, A 16. századtól Platea dominorum (Urak utcája), Szent Péter utca, 1690-ben Hatvaner Strsasse, 1690-től Herrngasse (Úri utca), Az 1700-as években Weisse Rosen Platz (Fehér Rózsa tér), A 18. századtól Mönchengasse (Barátok utcája), Mönchenplatz (Barátok tere), Franziskanerplatz, 1730-tól Sebastien Platz (Sebestyén tér), 1874-től az egyik része Kígyó tér, 1788-tól Schlangen Platz, 1921-től Apponyi tér, 1953-tól Felszabadulás tér
  • Forrás: www.egykor.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

Mihálffy László
50-es évek elejére tippelem. A jobb oldali Tr5 háta ilyen régi kialakítású. (53-ig volt ilyen)
A bal oldali busz tetején lehet, hogy egy fekete kockát látok. Akkor az egy Rába TS trambusz. (55-ig volt ilyen)
2013. október 13. 15:59